Wiele osób uważa, że masło to produkt, z którego powinniśmy rezygnować, gdyż podnosi cholesterol i jest bardzo tłuste. Warto jednak wiedzieć, że tłuszcze stanowią obok cukrów główne źródło energii dla naszego organizmu i że tłuszcze są nam tak samo potrzebne, jak witaminy i minerały. Ważne tylko, żebyśmy sięgali po tłuszcze naturalne, nieprzetworzone, które nie zapychają jelit, nie odkładają się na naczyniach krwionośnych i które wspomagają pracę serca, mózgu czy wątroby. Takie właśnie tłuszcze zajdziemy między innymi w naturalnym maśle, które traktowane jest przez ekspertów jako zdrowa żywność.
Tłuszcze palmowe, różnego rodzaju miksy – czy wiesz, jak szkodliwe mogą być dla Twojego organizmu? O wiele zdrowiej jest sięgać po naturalne masło. Jeśli będziesz jeść je w zdrowych ilościach, nie smarując pół kostki na kanapkę, wówczas niewątpliwe zauważysz, że pozytywnie wpływa ono na Twój organizm. No i ten smak – który nadaje mu naturalna śmietana wykorzystana do produkcji. Tego nie da się podrobić.