W jaki sposób niezwykle popularny składnik naszej diety, jakim są pieczarki trafia na nasze stoły? Wszystko zaczyna się od grzybni, w którą zaopatruje się producent pieczarek. Musi on umiejscowić ją w odpowiednim podłożu, specjalnej mieszance, która tworzy odpowiednie podłoże. Same grzyby uprawiane są w specjalnym pomieszczeniu, które musi zachować określoną wilgotność oraz temperaturę, aby pieczarki mogły rosnąć. Taka temperatura nie może być zbyt wysoka, dlatego w miesiącach letnich należy chłodzić halę uprawy, która nazywa się pieczarkarnia. Następnie należy zatrudnić odpowiednich ludzi, przede wszystkim będzie to technolog produkcji pieczarek, który czuwał będzie nad prawidłowością procesów, które doprowadzą do oczekiwanego plonu. Zbiory następują co około sześć tygodni. Jeżeli plantator posiada więcej hal, można przeprowadzać je częściej, oddzielnie w każdym z miejsc. Do tego zadania potrzebni są pracownicy, najlepiej wykonujący zadanie na akord, dzięki czemu najlepsi są w stanie zebrać nawet ponad dwadzieścia kilogramów w godzinę.