Jednolite czekoladki
Chyba doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, że wszyscy mamy jedną słabość. Są nią słodycze. Z tego powodu praca przy ich produkcji wydaje się być rajem dla wielu łakomczuchów, a na pewno marzy o niej wiele dzieci. Wbrew pozorom może ona być bardzo ciężka, ponieważ produkcja musi być wydajna i nie ma czasu na podjadanie. Liczy się zarówno smak, jak i jakość wykonania każdej, nawet pojedynczej czekoladki. Zarówno jedno, jak i drugie sprawia radość każdemu łakomczuchowi, więc producenci starają się dostosować produkt do jak najwyższych kryteriów. Niegdyś produkcja czekoladek i oblewanie masy były dość żmudnymi zajęciami, które niekoniecznie dobrze wszystkim wychodziły. Jedne czekoladki miały za mało czekolady, drugie wręcz przeciwnie. Obecnie do tego etapu produkcji są wykorzystywane nowoczesne oblewarki do czekolady. Dość proste maszyny spowodowały wzrost tempa produkcji i ujednoliciły wygląd wszystkich czekoladek. Ma to szczególne znaczenie, gdy są one ułożone w bombonierce bez pokrycia papierkiem.