Frytkownica gastronomiczna

0
551

Dobór odpowiedniej frytkownicy pozwoli na wydajniejszą pracę w lokalu gastronomicznym. Niezależnie od tego, czy powadzimy bar, restaurację, jadłodajnię, pizzerię czy budkę specjalizującą się w smażeniu frytek, kurczaków i dań typu fast-food, klienci oczekują, że zamówienia zostaną zrealizowane możliwie, jak najszybciej. Idealna frytkownica gastronomiczna wbudowana w blat powinna mieć odpowiednią moc. Wysoka moc pozwoli szybko nagrzać urządzenie. Gwarantuje ona również, że frytkownica może pracować w trybie ciągłym (bez przerw), dlatego odpowiednia moc jest niezbędna w lokalach z dużym natężeniem ruchu, gdzie frytki są smażone przez wiele godzin. Frytkownice o mocy 840 W sprawdzi się do smażenia frytek z surowych ziemniaków na potrzeby prywatne. W lokalach gastronomicznych zwykle smaży się frytki mrożone, a moc urządzenia powinna mieć co najmniej 3200 W, co zagwarantuje błyskawiczne nagrzanie się oleju i możliwość szybkiego usmażenia kolejnych porcji frytek. Ważne, aby misa miała pojemność co najmniej 5 litrów.