Różne metody dekorowania wypieków

0
639

Różne metody dekorowania wypieków

Jeżeli pieczenie jest twoją prawdziwą pasją, na pewno zawsze starasz się zadbać o odpowiedni smak i aromat przygotowywanych ciast i ciasteczek. Posługujesz się przepisami wynalezionymi w książkach kucharskich i Internecie lub sam je tworzysz bądź delikatnie rekonstruujesz, aby ostatecznie przygotowywać niepowtarzalne wypieki, jakich nikt nigdzie sam nie znajdzie. Smak tych potraw zadowoliłby niejednego smakosza, ale już ich wygląd może pozostawiać wiele do życzenia. O niego też powinieneś zadbać, jeśli chcesz być prawdziwym cukiernikiem. Nie jest to zresztą trudne.

Nawet gdybyś chciał zainwestować w oblewarki do czekolady, zakup takiego sprzętu byłby kompletnie bezsensowny, skoro swoje wypieki przygotowujesz amatorsko i raczysz nimi wyłącznie swoich znajomych bądź gości. Dekoruj je w prostszy sposób. Oblewaj je roztopioną wcześniej czekoladą (białą, mleczną lub czarną), twórz z różnych mas niewielkie kwiatki, serduszka i inne ozdoby, a kolorowymi posypkami otaczaj brzegi wypieków. Kombinuj i nie daj się nudzie!