Rolada z cukinią

0
632

Składniki:

1. Około 60 dag mieszanego mięsa mielonego
2. 1 cukinia
3. 2 bułki
4. 3 ząbki czosnku
5. 1 jajko
6. 1 cebula
7. 2 łyżki musztardy
8. 8 dag 18 % śmietany
9. 1 pęczek koperku
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Koperek wypłukać, osuszyć i posiekać.
Cukinię obrać, usunąć gniazda nasienne i drobno pokroić. Do koperku i cukinii dodać śmietanę, wymieszać i doprawić.
Bułki namoczyć i dobrze odcisnąć. Czosnek i cebule obrać i drobno posiekać. Dodać do mięsa razem z odciśniętą bułką, jajkiem, musztardą, przyprawić do smaku i wyrobić na gładką masę. Mięso włożyć między dwa kawałki folii i rozwałkować na grubość około 2,5 centymetra. Na mięsie ułożyć nadzienie z cukinii i zrolować. Mięso włożyć do brytfanki, podlać wodą i wstawić na około godzinę do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika.