Urządzenia cukiernicze
2 votes, 8.00 avg. rating (136% score)

Urządzenia cukiernicze

Zakłady cukiernicze wyposażane są nieustannie w coraz bardziej innowacyjne urządzenia wspomagające produkcję. Smażalniki do pączków, ubijaczki cukrownicze, nadziewarki, żelownice, walcarki do maku, dekoratorki, oblewarki do czekolady – te i inne urządzenia stanowią część składową często bardzo skomplikowanych linii produkcyjnych. W skład linii wchodzą także systemy transportujące i urządzenia pakujące. Urządzenia te mają różne parametry i stosować je można zarówno w cukierniach i piekarniach, jak i w dużych zakładach produkcyjnych. Tradycyjny wypiek często zastępowany jest przez w pełni zautomatyzowane linie.W efekcie otrzymujemy produkty o świetnej jakości. Oblewarki do czekolady, zaopatrzone dodatkowo w przystawki do dekorowania, umożliwiają uzyskanie różnorodnych efektów, które sprawiają, ze produkt w oczach konsumenta staje się bardziej atrakcyjny. Na rynku jest wiele firm służących fachową poradą i ustawiających linię pod potrzeby zakładu. Można także zaopatrzyć się w urządzenia używane.