Placek jogurtowy ze śliwkami
1 vote, 10.00 avg. rating (144% score)

Składniki:

1. 30 dag maki pszennej
2. 180 ml naturalnego jogurtu
3. 22 dag cukru
4. 23 dag margaryny
5. 2 jajka
6. 50 ml alkoholu
7. 3 łyżeczki proszku do pieczenia
8. 3 łyżeczki cukru waniliowego
9. 30 dag śliwek
10. Pół kilograma bananów
11. Wykonanie:

Wykonanie:

Banany obrać ze skórki, pokroić na kawałki, zmiksować. Dodać roztopioną i ostudzoną margarynę, jogurt, jajka, i wódkę, wymieszać. Mąkę przesiać przez sitko wprost do masy bananowej, dodać cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia, dokładnie wszystko wymieszać.
Tortownicę natłuścić i oprószyć tartą bułką i przełożyć do niej gotowe ciasto.
Śliwki umyć, osuszyć, usunąć pestki i pokroić na mniejsze kawałki. Poukładać na gotowym cieście.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni Celsjusza i wstawić blaszkę z ciastem na około 40 ? 45 minut.