Kuchnia azjatycka Koszalin

0
641

Kuchnia azjatycka – bogactwo smaków i kolorów

Kuchnia azjatycka od lat kusi wszystkich smakoszy jedzenie bogactwem różnorodnych smaków, przypraw i kolorów. Wielu z nas poszukuje cały czas idealnych dań zaczerpniętych z kuchni azjatyckiej, które będą równie smaczne jak te serwowane przez rodzimych Azjatów na ulicach Bangkoku.

1. Idealny przepis na zupę tajską
Kuchnia azjatycka bogata jest w zupy. Azjaci jedzą je prawie na każdy posiłek. Są one pożywne oraz bogate w wiele przypraw i niecodziennych połączeń. W Polsce można również ugotować pyszną azjatycką zupkę z artykułów dostępnych w stacjonarnych sklepach. Do takiej zupy potrzebne nam będzie: cienki makaron ryżowy, 2 łyżeczki oleju kokosowego, 2 łyżeczki zielone pasty curry, 2 małe piersi z kurczaka, pół czerwonej papryki, pół cebuli, 1,5 litra bulionu drobiowego, ok. 150 g pieczarek, pół puszki kukurydzy, 1 mleczko kokosowe, 2 łyżeczki sosu rybnego i szczypiorek. Wszystkie składniki należy połączyć i ugotować w bulionie. Czas przygotowania zupy tajskiej z powyższych składników to zaledwie 25 minut. Po tym czasie można cieszyć się smacznym i kolorowym obiadem, zaczerpniętym wprost z kuchni azjatyckiej. Smacznego.