Kawa palona
1 vote, 9.00 avg. rating (135% score)

Nic tak nie poprawia nastroju i nie napełnia energią z rana jak łyk tego magicznego napoju. Gęsta, aromatyczna, czarna jak smoła. Mowa oczywiście o kawie, która dla wielu jest nieodzownym elementem każdego poranka.

To, jaką kawę preferujemy, zależy od naszych upodobań. Jedni wolą stawiające na nogi, energetyzujące espresso, inni będą delektować się przepyszną pianką cappuccino czy delikatnością latte. Kawę można podawać na wiele rozmaitych sposobów, prawdopodobnie jednak wszyscy możemy się zgodzić, że naprawdę dobra kawa to kawa świeżo palona.
Do niedawna, żeby rozkoszować się smakiem i aromatem świeżo palonej kawy, zwykle musieliśmy udać się do kawiarni. W ostatnich latach pojawiło się jednak wiele sklepów, które oferują świeżo palone ziarna najlepszych gatunków kaw, które można potem przyrządzić w domowym ekspresie czy kawiarce. Dla uzyskania najlepszych efektów, warto zaopatrzyć się w kawę w ziarnach i zmielić ją samodzielnie. Taka świeżo palona i świeżo zmielona kawa gwarantuje najwyższą jakość i smak napoju.