Jak gotować ryż brązowy długoziarnisty?
1 vote, 6.00 avg. rating (105% score)

Ryżowy raj
Kuchnie każdego regionu świata posiadają swoje własne tajniki decydujące o wyjątkowym smaku ich potraw. Na uwagę szczególną zasługują dania azjatyckie, a w szczególności tajskie, gdzie ryż stanowi podstawę do prawie wszystkich potraw. Smaki tej kuchni, cenione na świecie, potrafią zauroczyć nawet najbardziej wybrednego smakosza. Turyści przybywający do krainy wiecznego uśmiechu mają sposobność do delektowania się tysiącem dań, o ile czas turystycznego pobytu im na to pozwoli. Tak charakterystyczne dla tego kraju przydrożne stragany ze świeżym i aromatycznym jedzeniem przyciągają wzrok i zmysł powonienia swoimi niesamowitymi i różnorakimi zapachami. Biorąc pod uwagę fakt, iż ceny są nader przystępne, cały czas pobytu można żywić się owymi ryżowymi i nie tylko potrawami. Należy jednak uważać, by miejscowi sprzedawcy, widząc zagranicznego przybysza, nie zdarli z nas pieniędzy, gdyż zazwyczaj dla turystów stosują zbyt wysokie ceny. Warto jednak przepłacić nieco, by poczuć prawdziwy smak rozkoszy i raju.