Jak gotować ryż brązowy
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Jak gotować ryż brązowy?

Ryż brązowy to jedna ze zdrowszych alternatyw na lekkostrawny i smaczny posiłek. Jeśli do tej pory byłeś fanem tylko i wyłącznie białego ryżu, pewnie się zastanawiasz, czym różni się ryż brązowy od białego, jeśli chodzi o gotowanie. Mimo że to dwa oddzielne produkty, to różnią się tylko czasem gotowania.

Ryż brązowy gotowanie

Ryż pełnoziarnisty gotujemy od dwudziestu pięciu do trzydziestu minut, na wolnym ogniu. Oczywiste jest, że torebkę wrzucamy do gotującej się wody, Czas gotowania liczymy od ponownego zagotowania się wody.

Ryż pełnoziarnisty to bardzo zdrowy, a zarazem smaczny akcent, który warto umieścić w obiadowym menu. Pasują do niego wszelakie kompozycje warzywne, sosy mięsne, a także samo mięso. Warto sięgnąć po niego, kiedy chcemy rozpocząć przygodę ze zdrowym odżywianiem i chcemy pozbyć się kilku nadprogramowych kilogramów. Z pewnością ryż brązowy w codziennym menu nam w tym pomoże, a na lato będziemy mogli się pochwalić szczupłą, ale przede wszystkim zdrową sylwetką. Do dzieła!