Ile gotować ryż brązowy
1 vote, 10.00 avg. rating (145% score)

Gotowanie ryżu brązowego.

Starając się zdrowo odżywiać, każdego dnia musimy zwracać uwagę na to co jemy, w jakich porach i z jakich źródeł. Warto zamieniać składniki naszych dań na te lepszej jakości. Gotowanie w domu daje nam pewność, że wiemy co znajduje się w danej potrawie. To my decydujemy o ilości dodanych przypraw, soli, pieprzu czy cukru. Dzięki informacjom na opakowaniu jesteśmy dobrze poinformowani o alergenach, które występują w danym produkcie spożywczym. Chcemy żyć zdrowiej i czuć się lepiej. W tym celu starajmy się włączyć do diety żywność z pełnego przemiału, z większą ilością składników odżywczych. Ryż biały warto zamienić na brązowy. Najlepiej, żeby nie był w oddzielnych torebkach, ale luzem w opakowaniu. Ryż brązowy gotowanie na sypko nie jest trudnym zadaniem. Wystarczy tylko porcję wsypać do zimnej wody. Proporcje są następujące: 1 szklanka ryżu na 2 szklani wody. Dodajemy sól według uznania i doprowadzamy do wrzenia. Następnie gotujemy przez czas podany na opakowaniu (około pół godziny lub trochę więcej), na małym ogniu, do czasu aż ryż brązowy wchłonie wodę.