Pożegnalny drink z truskawkami

AdamWhiskySkomentuj

Whisky z truskawkami

Na początku sierpnia znalezienie truskawek to nie lada wyzwanie. Na szczęście nam udało się dorwać ostatnią kobiałkę ładnie wyglądających, soczystych truskawek. Połowę zjedliśmy od razu po przyjściu do domu, a z reszty postanowiliśmy zrobić jednego z naszych ulubionych, letnich drinków. Połączenie truskawek z whisky nie jest popularne ale zaskakująco pyszne. Dużo owoców, trochę sorbetu i miarka whisky tworzą niebanalną kompozycję. Spróbujcie sami.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

składniki truskawki sorbet whisky lod Na jednego drinka potrzebujemy: 

  • ok. 6 pokrojonych truskawek (jedna do przystrojenia)
  • 3-4 czubate łyżki sorbetu truskawkowego
  • miarka whisky ok. 50 ml, my użyliśmy Passporta
  • trochę lodu, najlepiej kruszonego

świeże truskawki Do wysokiego naczynia lub blendera wrzucamy truskawki. sorbet truskawkowy Dodajemy sorbet, lepiej więcej niż mniej ;) miarka whisky Zalewamy te wszystkie „truskawy” naszą ulubioną whisky. Passport to dosyć tania scotch blended whisky o lekko ziołowym smaku, ma bardzo przyjemny aromat. Polecamy ją szczególnie osobom, które nie przepadają za whisky – ta jest delikatniejsza. Można na jej bazie zrobić wszystkie popularne drinki. Przepisy znajdziecie u nas. kruszenie lodu blendowanie Zasypujemy to lodem i uruchamiamy blender. puree truskawkowe Gotowego drinka przelewamy do szklaneczki. gotowy drink z truskawkamiGotowy drink z truskawkami przyozdabiamy i podajemy z rurkami. Życzymy smacznego :)

Adam

AdamPożegnalny drink z truskawkami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *